Pezsgős trüffel

Rendkívül látványos édesség, el fognak ámulni tőle a vendégei

Hozzávalók 6 személyre
17 dkg félédes csokoládé 6 dkg vaj 3 evőkanál tejszín 1 db tojássárgája 30 evőkanál pezsgő fehér csokoládé a díszítéshez

Elkészítés
1. Egy lábosban összekeverjük a feldarabolt csokoládét, a vajat és a tejszínt, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a csokoládé el nem olvad.

2. A felvert tojássárgájához fokozatosan hozzáöntjük a forró csokis massza felét, majd az egészet visszaöntjük a lábosba, és kb. 2 percig közepes lángon tovább főzzük.

3. Levesszük a tűzről, beleöntjük a pezsgőt, majd az egész masszát átöntjük egy közepes méretű edénybe, és kb. 1 órán át pihentetjük, míg teljesen ki nem hűl.

4. Kézi mixerrel közepes fokozaton összekeverjük a kihűlt masszát, majd 30 percig ismét pihentetjük. A megdermedt masszából tetszés szerint golyókat vagy más formákat készítünk.

5. A formákat egy alufóliával bélelt tálcára helyezzük, és betesszük a hűtőbe, míg teljesen meg nem szilárdulnak.

6. A tetejüket megszórjuk fehércsoki-darabokkal.

Vote it up
218
Tetszett?Szavazzon rá!