Pikáns kuglóf

Ez egy kakukkfióka: sonkával és sajttal ízesített sós kuglóf. Válasszon mellé egy üveg finom vörösbort is!

Hasonló receptek

Hozzávalók
37,5 dkg fehér kenyérliszt 1/4 teáskanál só 2 dkg friss élesztő 1 csipet cukor 2 dl langyos, zsírszegény tej 10 dkg nyers sonka 5 dkg gruyère sajt 7,5 dkg olvasztott vaj 1 tojás vaj a sütőformához

Elkészítés
1. A lisztet és a sót egy tálban összekeverjük, kupacot formálunk belőle. A kupac közepén kialakítunk egy mélyedést, belemorzsoljuk az élesztőt, és rászórjuk a cukrot. Az élesztőt egy kevés langyos tejjel és egy kevés liszttel összekeverve kovászt készítünk. Letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

2. Közben a sonkát apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A sonkát, a sajtot, az olvasztott vajat és a tojást a liszthez és a megkelt kovászhoz adjuk, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarva 10 percig kelesztjük. A kuglófformát vékonyan kivajazzuk.

3. A tésztát még egyszer jól átgyúrjuk, majd a formába helyezzük, és lefedve legalább 30 percig kelesztjük. Minél tovább kel, annál könnyebb lesz a kuglóf tésztája. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

4. A kuglófot kb. 1 óra alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, rövid ideig a formában hagyjuk hűlni, majd süteményesrácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
 

Ismerjen meg további kuglófrecepteket!

Vote it up
256
Tetszett?Szavazzon rá!