Pikáns vegyes savanyúság

A nagyszüleink jól tudták, hogy az ecet egyszerre tartósít és pikáns ízt kölcsönöz. Íme, a bizonyíték

Hasonló receptek

Hozzávalók
1 kis fej karfiol 3 sárgarépa 1/2 zellergumó 1 fekete retek 8 cső bébikukorica 20 dkg zöldbab 1 uborka 15 szem gyöngyhagyma 4 mogyoróhagyma néhány tárkonylevél 4 babérlevél 2 evőkanál egész bors 1 l borecet

Elkészítés
1.
Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk apróra, és sós vízben külön-külön főzzük puhára. Hűtsük ki, és csepegtessük le.

2. Rakjuk le rétegesen a zöldségeket a befőttesüvegekbe, közben osszuk szét köztük a tárkony- és babérleveleket és a borsszemeket.

3. Forraljuk fel az ecetet, majd hűtsük ki. Öntsük a zöldségekre.

4. Érleljük az ízeket 24 óra hosszat. Öntsük le az ecetet egy fazékba, és forraljuk fel.

5. Ezután hűtsük ki, töltsük újra az üvegekbe, majd zárjuk le az üvegeket.

Vote it up
347
Tetszett?Szavazzon rá!