Pirított sertéshús

Olykor érdemes próbát tenni, és a saját ízvilágunkat vegyíteni a távol-keleti konyha különlegességeivel

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
25 dkg sertésoldalas 1 kiskanál só 2 evőkanál fehérborecet olaj a sütéshez 1 csipet fehér bors

A mártáshoz: 1 evőkanál osztrigaszósz 1 kiskanál világos szójaszósz 3 evőkanál húsalaplé vagy víz 1 csipet cukor 1 gerezd apróra vágott fokhagyma 2 evőkanál étolaj

Elkészítés
1.
A húst gyöngyöző vízben 15 percig előfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és szárazra töröljük. Ezután 3 cm-es csíkokra vágjuk, és alaposan bekenjük a sóval elkevert fehérborecettel, majd nem hűvös helyen 3 órára állni hagyjuk.

2. Az olajat egy wokban kb. 180 °C-ra hevítjük, a húst aranybarnára sütjük benne, majd félretesszük és hagyjuk kihűlni. (Az olaj hőmérsékletét egy kenyérkockával ellenőrizhetjük: ha az olajba dobva 15 másodperc alatt aranybarnára pirul, az olaj elég forró a sütéshez.)

3. A mártás hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a húst, majd egy wokban átforrósítjuk az egészet. Megszórjuk a fehér borssal, és főtt rizzsel tálaljuk.

Vote it up
95
Tetszett?Szavazzon rá!