Piros gyümölcsös fantázia

Leonel Pereira portugál sztárséf ilyennek álmodta meg az ideális hűsítő finomságot

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg eper 4 tojás 20 dkg liszt 50 dkg málna 8 zselatinlap 2 dl tejszín 15 dkg cukor 25 dkg szeder 3 dl portói bor 0,4 dkg agar-agar 2 dkg rózsapaszta

Elkészítés
1.
Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A tésztát egy kapcsos tortaformába kanalazzuk, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.

2. A pürésített málnához hozzáadunk 2 zselatinlapot, összedolgozzuk, majd lefagyasztjuk, és újra átkeverjük.

3. A tejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a szeder kipréselt levét és a maradék zselatint, összedolgozzuk, és szilikonformában kifagyasztjuk.

4. A bort kissé visszaforraljuk, hozzáadjuk az agar-agart, újra felforraljuk, majd hozzáadjuk a rózsapasztát. Egy lapos formába kanalazzuk, 2 órára a hűtőbe tesszük, majd apró kockákra vágjuk.

5. Tálaláskor az epres piskótát a tányér közepére helyezzük, és köré kanalazzuk a málnasorbet-t, a szedres semifreddót és a borzselékockákat.
 

Ismerje meg Leonel Pereirát és a szintén általa ajánlott tintahalat krumplipürével!

Vote it up
196
Tetszett?Szavazzon rá!