Hozzávalók 4 személyre
30 dkg eper • 4 tojás • 20 dkg liszt • 50 dkg málna • 8 zselatinlap • 2 dl tejszín • 15 dkg cukor • 25 dkg szeder • 3 dl portói bor • 0,4 dkg agar-agar • 2 dkg rózsapaszta
Elkészítés
1. Az epret pürésítjük, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A tésztát egy kapcsos tortaformába kanalazzuk, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
2. A pürésített málnához hozzáadunk 2 zselatinlapot, összedolgozzuk, majd lefagyasztjuk, és újra átkeverjük.
3. A tejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a szeder kipréselt levét és a maradék zselatint, összedolgozzuk, és szilikonformában kifagyasztjuk.
4. A bort kissé visszaforraljuk, hozzáadjuk az agar-agart, újra felforraljuk, majd hozzáadjuk a rózsapasztát. Egy lapos formába kanalazzuk, 2 órára a hűtőbe tesszük, majd apró kockákra vágjuk.
5. Tálaláskor az epres piskótát a tányér közepére helyezzük, és köré kanalazzuk a málnasorbet-t, a szedres semifreddót és a borzselékockákat.
Ismerje meg Leonel Pereirát és a szintén általa ajánlott tintahalat krumplipürével!
Hozzászólás