Hozzávalók 2 személyre
10 dkg puha vaj + a forma kikenéséhez • 4 db tojás • 10 dkg cukor • 1 csomag sütőpor • 10 dkg liszt + a forma kilisztezéséhez
A csokiöntethez: 15 dkg cukor • 1,5 dl víz • 5 dkg kakaópor • 0,25 narancs reszelt héja • 0,5 evőkanál kukoricakeményítő vagy 1 evőkanál csokis pudingpor • 5 dkg keserű csokoládé
Elkészítés
1. A vajat a tojássárgájával és 5 dkg cukorral habosra keverjük.
2. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a vajas keverékhez. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
3. Kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük, és 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.
4. A cukrot a vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a kakaóport és a narancshéjat.
5. A keményítőt egy kevés hideg vízben elkeverjük, és a kakaós öntethez adjuk. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
6. A tűzről levéve apró darabokban hozzáadjuk a csokoládét, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
7. Tálaláskor az öntetet a piskóta tetejére kanalazzuk.
Ha ezt olvassa, bizonyára szereti a csokoládét... Tudunk ajánlani a fentin kívül is egy csomó csokis süteményt!
Hozzászólás