Hozzávalók 6 személyre
vaj a forma kikenéséhez • 22 dkg liszt • 0,5 kiskanál só • 20 dkg cukor • 2 db citrom reszelt héja • 1 db narancs reszelt héja • 4 db tojás • 14 dkg hámozott pisztácia
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kivajazunk és kilisztezzük egy hosszúkás, mély sütőformát. Összekeverjük a lisztet és a sót.
2. Egy edényben kézzel összedolgozzuk a cukrot a citrusok héjával, és addig keverjük, míg a cukor át nem veszi a gyümölcsök illatát és színét. Fakanállal hozzákeverjük a tojásokat, beleöntjük a lisztet, és addig keverjük, míg egy sűrű, de folyékony masszát nem kapunk.
3. Belekeverjük a pisztáciát, majd a tésztát beleöntjük a sütőformába, és a tetejét lesimítjuk. Kb. 40-45 percig sütjük, míg a teteje barna nem lesz, és a tészta a formától el nem válik.
4. Ha megsült a tészta, 10 percig hűlni hagyjuk, majd a tepsiből kivéve még egy órán át pihentetjük. Ezután becsomagolva 30 percre mélyhűtőbe tesszük.
5. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra. A lehűlt tésztát vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket egy sütőlapra fektetjük, és addig sütjük, míg meg nem barnulnak (10-15 perc).
6. Egy éjszakán át pihentetjük. Légmentesen lezárt dobozban tároljuk.
Hozzászólás