Pisztáciás kétszersült

Ausztráliában is megadják a módját, ha süteményekről van szó. Íme, egy remek példa

Hozzávalók 6 személyre
vaj a forma kikenéséhez 22 dkg liszt 0,5 kiskanál só 20 dkg cukor 2 db citrom reszelt héja 1 db narancs reszelt héja 4 db tojás 14 dkg hámozott pisztácia

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kivajazunk és kilisztezzük egy hosszúkás, mély sütőformát. Összekeverjük a lisztet és a sót.

2. Egy edényben kézzel összedolgozzuk a cukrot a citrusok héjával, és addig keverjük, míg a cukor át nem veszi a gyümölcsök illatát és színét. Fakanállal hozzákeverjük a tojásokat, beleöntjük a lisztet, és addig keverjük, míg egy sűrű, de folyékony masszát nem kapunk.

3. Belekeverjük a pisztáciát, majd a tésztát beleöntjük a sütőformába, és a tetejét lesimítjuk. Kb. 40-45 percig sütjük, míg a teteje barna nem lesz, és a tészta a formától el nem válik.

4. Ha megsült a tészta, 10 percig hűlni hagyjuk, majd a tepsiből kivéve még egy órán át pihentetjük. Ezután becsomagolva 30 percre mélyhűtőbe tesszük.

5. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra. A lehűlt tésztát vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket egy sütőlapra fektetjük, és addig sütjük, míg meg nem barnulnak (10-15 perc).

6. Egy éjszakán át pihentetjük. Légmentesen lezárt dobozban tároljuk.

Vote it up
189
Tetszett?Szavazzon rá!