Pisztráng sherrys vajjal

Miben jók a magyarok? Három terület vitán felül áll: a sport, a találmányok és a főzés

Mi kapcsolatot vélünk felfedezni e tartományok között: a jó magyar ételek testünket-lelkünket karbantartják! Az alapanyagaink pedig magukért beszélnek, ilyen a szilvásváradi pisztráng is.

Hozzávalók
2-3 szilvásváradi pisztráng liszt a sütéshez 6 dkg vaj 0,6 dl száraz sherry 1 evőkanál citromlé citromgerezdek a tálaláshoz

Elkészítés
1. A halat megforgatjuk a lisztben, majd a felhevített vajban 3-4 perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

2. Hozzáadjuk a sherryt és a citromlét, majd 1 percig együtt főzzük, míg a pisztráng teljesen át nem sül. Citromgerezdekkel tálaljuk.
 

Nézze meg filmen is e remek étel elkészítését!

 

Vote it up
245
Tetszett?Szavazzon rá!