Pitypangsaláta

A gyermekláncfű fogazott levele az első friss tavaszi zöldség, ezért régen szívesen fogyasztották salátának

Hozzávalók 2-3 személyre
20 dkg friss pitypanglevél ­ langyos víz 5 dkg füstölt szalonna 1 evőkanál tárkonyecet só, ízlés szerint néhány százszorszép

Elkészítés
1. A leveleket tisztítsuk meg, öblítsük le, majd áztassuk langyos vízbe, hogy eltűnjön a keserű ízük. Csepegtessük le, és tegyük tálba a leveleket.

2. Kockázzuk fel apróra a szalonnát, és egy serpenyőben süssük ki a zsírját. Vegyük le a lángról, és adjuk hozzá az ecetet.

3. Öntsük még melegen a salátára, sózzuk meg ízlés szerint, és díszítsük a százszorszéppel.

Tippek
• Ha pitypangfőzeléket szeretnénk készíteni, 50 dkg levelet főzzünk vízben kb. 35 percig, majd vágjuk apróra. 2 evőkanál vajon pirítsuk meg, és öntsük fel 1 dl zöldséglevessel. Tegyünk bele 1 evőkanál zsemlemorzsát, és borsozzuk meg.

• Főzzünk meg 25 dkg pitypanglevelet és 25 dkg sóskát. A továbbiakban lásd az előző változatot.
 

Ismerjen meg további ízletes és egészséges vadon termő növényeket!

Vote it up
172
Tetszett?Szavazzon rá!