Pompás tésztaszószok főzés nélkül

Nincs ideje vagy kedve a szósz főzésével bajlódni? Íme, öt villámgyorsan elkészíthető recept

Hasonló receptek

Pasta Portofino
Egy tálban keverjünk össze 125 g felaprított, magozott fekete olívabogyót, 125 ml extraszűz olívaolajat, 125 g frissen reszelt parmezán sajtot, 3 kockára vágott szilvaparadicsomot, 1/4 teáskanál szárított, darált paprikát és 125 g őrölt bazsalikomlevelet. Hagyjuk állni 10 percig, majd adjuk hozzá 500 g szobahőmérsékletű főtt tésztához.

Pasta Romana
Keverjünk össze 250 g négybe vágott szárított konzerv articsókaszivet, 125 g aprított, magozott fekete olívabogyót, 125 ml extraszűz olívaolajat, 30 g kapribogyót és 3 gerezd aprított fokhagymát. Adjuk hozzá 500 g főtt spagettihez, és szórjuk meg reszelt romano sajttal.

Pasta Niçoise
Egy nagy tálban keverjünk össze 375 g aprított, magozott fekete olívabogyót, 50 ml citromlevet, 125 ml extraszűz olívaolajat, 2 evőkanál dijoni mustárt és 1 evőkanál friss kakukkfűlevelet. Hagyjuk hűlni 30 percig. Adjunk hozzá egy nagy doboz szárított tonhalat, 4 felszeletelt kemény tojást és 1 teáskanál szardellapasztát. Alaposan keverjük össze, majd óvatosan adjuk hozzá 500 g főtt kagylótésztához.

Pasta Ricotta Salata
Keverjünk össze 500 g morzsolt ricotta saláta sajtot 500 g frissen aprított bazsalikomlevéllel. Adjunk hozzá 125 ml extraszűz olívaolajat és 500 g félbevágott koktélparadicsomot. Keverjük 500 g főtt pennéhez.

Pasta Mozzarella
Vágjunk fel 125 g friss mozzarellát kockákra. Egy nagy tálban keverjük össze 125 ml extraszűz olívaolajjal, 500 g magozott, felaprított fekete olívaolajjal és 500 g felaprított szárított paradicsommal. Adjuk hozzá 500 g meleg tésztához, és tálaljuk, amint a mozzarella megolvadt.
 

Ha a fentiek nem győzték meg, itt is talál remek szószokat és mártásokat!

Vote it up
154
Tetszett?Szavazzon rá!