Ponty parmezánbundában

Ha már rántott ponty, a parmezán és a hagymás-édesköményes köret talán kicsit feldobja

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg őrölt mandula 5 dkg parmezán 10 dkg kimagozott fekete olajbogyó olívaolaj 6 db vöröshagyma 2 db édeskömény só, bors 60 dkg pontyfilé 3 dkg liszt 1 db tojás

Elkészítés
1.
A mandulát, a parmezánt és az olajbogyó felét botmixerrel összedolgozzuk.

2. A karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott édesköményt forró olajban néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a maradék olajbogyót, további 10 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk.

3. A halat megsózzuk, megforgatjuk a lisztben, majd az enyhén felvert tojásban, végül pedig a parmezános keverékben.

4. A halat forró olajban aranybarnára sütjük, és a hagymás-édesköményes körettel tálaljuk.

Vote it up
2
Tetszett?Szavazzon rá!