Pontytöpörtyű

Már a neve is nyálelválasztó hatással bír, hát még az íze!

Hozzávalók 8 személyre
50 dkg tisztított pontyfilé 1 evőkanál citrombors 5 dkg pirospaprika 15 dkg liszt 1 csokor korianderzöld olaj a sütéshez

A lilahagyma-salátához: 4 dl víz 1 dl fehérborecet 1/2 evőkanál cukor 1/2 evőkanál só 35 dkg lila hagyma

Elkészítés
1. A salátához a vizet elkeverjük az ecettel, a cukorral és a sóval, majd forralni kezdjük. Ha már forr, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, 5 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Amikor nagyjából kihűlt, néhány órára hűtőbe tesszük.

2. A filézett halat vékony szeletekre vágjuk, majd megsózzuk, megszórjuk a citromborssal, és finoman megforgatjuk a pirospaprikával elkevert lisztben. (A felesleget lerázzuk.)

3. A halszeleteket bő forró olajban aranybarnára sütjük, és forrón tálaljuk. Tálaláskor a hagymát a hal mellé halmozzuk, és megszórjuk a felaprított korianderrel.

Vote it up
158
Tetszett?Szavazzon rá!