Hozzávalók 4 személyre
2 fej vöröshagyma • 3 evőkanál olívaolaj • 3 db kaliforniai paprika (sárga, piros és zöld) • 1 kiskanál cukor • 0,5 kiskanál pirospaprika • 50 dkg főtt kolbász (linguiça) • 2,5 dl száraz vörösbor • 1 db baguette • 10 dkg kalamata olajbogyó, kimagozva
Elkészítés
1. A vékony szeletekre vágott hagymát 2 evőkanál olajban közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, és kb. 6 percig együtt sütjük.
2. Meghintjük a cukorral és a pirospaprikával, és állandóan kevergetve további 1 percig sütjük, majd szűrőkanállal egy tányérba merjük (a visszamaradt apróbb darabokat a serpenyőben hagyjuk).
3. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat. A kolbászt 15 cm-es darabokra szeljük, hosszában kettévágjuk, közepes lángon mindkét oldalát barnára sütjük, és a zöldségekhez adjuk.
4. Beleöntjük a bort a serpenyőbe, és az odaégett darabokat felkeverve visszaforraljuk a felére. Beletesszük a sült zöldségeket és a kolbászt, hozzákeverjük az olajbogyót, és kb. 2 percig főzzük, míg át nem melegszik.
5. A baguette-et hosszában ketté-, széltében négybe vágjuk, és a kolbászos keveréket a „kenyércsónakokba” merve tálaljuk.
Hozzászólás