Posírozott lazac

Ha nem lenne elég, hogy a legnemesebb halból készül, a pezsgőmártás okán igazán ünnepi étellé lesz

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj 1 db nagyobb mogyoróhagyma 7,5 dl pezsgő 2 evőkanál citromlé 2 szál petrezselyem 75 dkg lazacfilé 1,2 dl tejszín citromszeletek a tálaláshoz

A salátához: 1 marék rukola 3 evőkanál olívaolajos-ecetes dresszing parmezán

Elkészítés
1. A felaprított hagymát egy nagyobb edényben forró olajon hirtelen megpirítjuk (kb. 1-2 perc).

2. Hozzáadjuk a pezsgőt, a citromlét és a frissen összevágott petrezselymet, felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot.

3. Beletesszük a lazacfilét, lefedve puhára főzzük (kb. 3-4 perc), majd egy tányérra kitesszük.

4. A pezsgős főzőléből 1,5 dl-t átmerünk egy serpenyőbe, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk, majd folyamatos kevergetés mellett 1 percig főzzük. Beletesszük a lazacszeleteket, és átmelegítjük őket.

5. A salátához összekeverjük a rucolát és a dresszinget, majd parmezánforgácsokkal díszítjük.

6. A lazacokat egy tányérra helyezzük, meglocsoljuk a szósszal, és citromszelettel díszítjük.

Vote it up
177
Tetszett?Szavazzon rá!