Omnibusz, irodalmi kávéház, napernyős séták a korzón és szivarfüst az orfeumban. Boldog békeidők! Máig fennmaradt emlékeik az ételek, amelyeket mind az osztrák, mind a magyar nemzet a magáénak vall. Akár az is előfordulhat, hogy egy osztrák szállodában a nemzet specialitásaként tálalják fel a mákos nudlit.
Hozzávalók 4 személyre
15 dkg darált máj • 5 dkg zsemlemorzsa • 1 evőkanál olvasztott vaj • 1 evőkanál majoránna • 2 gerezd fokhagyma • só, bors • 1 liter húsalaplé (lehetőleg marhából)
Elkészítés
1. A májat alaposan összedolgozzuk a zsemlemorzsával, az olvasztott vajjal, a majoránnával és a zúzott fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. A húsos masszából zsemlemorzsás kézzel gombócokat formázunk, és forró vízben megfőzzük.
3. Tálaláskor a forró alaplét a gombócokra merjük.
Hozzászólás