Praktikus párnahuzatok

Nincs szíve kidobni az elnyűtt párnahuzatot? Íme, néhány kreatív ötlet, hogy mire jó még

Finom anyagok mosása
A pulóverek és harisnyák hamar elveszítik a formájukat, ha a mosógépben össze-vissza csavarodnak. Védje ezeket a kényes darabokat mosás közben: tegye őket egy párnahuzatba, és kösse be a nyílást madzaggal vagy gumiszalaggal. Mosógépét állítsa finom mosási funkcióra, így nem kell többé a gubancok miatt aggódnia.

Pókhálótlanítás
Mielőtt seprűt fog a szoba sarkában lógó pókháló ellen, burkolja be a seprű fejét egy régi párnahuzattal! Így könnyen letörölheti a pókhálót anélkül, hogy a festéket megkarcolná. Ráadásul a pókháló könnyebben eltávolítható a párnahuzatról – nem kell a seprű szálai közül kipiszkálgatnia. Számos más takarítási praktikával is szolgálhatunk!

Pelenkázóasztal
Használjon egy olcsó, fehér párnahuzatot a pelenkázóasztal letakarására! Ha koszos lesz, csak kapja le, és tegyen fel a helyébe egy másik, tiszta huzatot.

Pulóvertároló
A téli pulóverek műanyag zacskóban tárolva áporodott szagúvá válnak. Ha pedig csak a szekrényben állnak, könnyen a molyok áldozatául eshetnek. A megoldást az ágyneműk között találja! Tegye el pulóvereit a következő szezonra egy párnahuzatba. Így nem porosodnak, a párnahuzat anyaga viszont engedi lélegezni őket. Kíváncsi további ötletekre, hogy miként teheti el nem használt ruháit? Kattintson!

Utazó szennyestartó
Utazás közben is szeretné mindig külön tárolni tiszta ruháitól a mosnivalókat? Készítsen be bőröndjébe egy párnahuzatot, és ebbe tegye az összegyűlő szennyes ruhákat! Amikor hazaér, csak ürítse az egészet a mosógépbe, majd dobja utána a párnahuzatot is.

Arra is adhatunk ötletet, hogy hasznosítsa a megunt párnákat.

Vote it up
334
Tetszett?Szavazzon rá!