Profi tanácsok, házias ötletek

Összegyűjtöttünk pár remek konyhai tippet és praktikát szakemberektől, és olvasóink is küldtek nekünk ilyeneket

Reszelt vajjal egyszerűbb A sajtreszelő nagy szolgálatot tehet vajas tészták, kekszek sütésekor. Ahelyett, hogy belekockázza a vajat a lisztbe, egyszerűen reszeljen le egy darab fagyasztott vajat, és morzsolja el a vajforgácsokat a liszttel, míg eléri a kívánt állagot. És azt tudta, hogy a sajtreszelőt legkönnyebben egy elhasznált fogkefével vagy kenőecsettel tisztíthatja meg?
Beth Moncel, a budgetbytes.com alapítója

Citromfacsaráshoz mikrohullámot Tíz másodpercre rakja a citromot a mikróba. Ennyi idő alatt a gerezdek közötti hártyák megsemmisülnek, gyorsabban jön felszínre a lé, ráadásul egy csepp citromlé sem vész kárba – ami például salátaöntetnél igen fontos. Egyébként nem is hinné, miféle más trükkökre képes a mikrohullámú sütő!
Laurent tourondel séf és társtulajdonos, Arlington Klub, New York City

Nyújtson tésztát palackkal Használjon boros- vagy egyéb italos üveget, ha nincs kéznél sodrófa. Mossa le a címkét is a tiszta és üres üvegről, majd töltse tele hideg vízzel. Remekül nyújtható vele például a linzer- és a vajas tészta.
Damian Sansonetti tulajdonos és séf, Piccolo étterem, Portland, Maine

Omlett muffinformában? Töltse meg a kiolajozott sütőforma mélyedéseit egy-egy felvert tojással, díszítse ízlés szerint, és süsse 180 fokon kb. 20 percig. Így a család minden tagja olyan omlettet kaphat, amilyet szeret. A „személyre szabott” finomság partikon is beválik.
Adriane és Claudia Kiss, a celebrations.com munkatársai

A konzerv ereje Ha nincs kéznél fokhagymaprés, tekerje a megtisztított fokhagyma­gerezdeket (vagy egyéb fűszert) alufóliába, majd egy teli konzervdobozzal zúzza szét.
Calvin Harris séf és kurátor, Self Healthy Kitchen

Klopfoljon húst serpenyővel Csomagolja a húst műanyag fóliába vagy zacskóba, és csapjon rá jó nagyokat a nyeles serpenyővel. Agyő, stressz!
Kenan Hill, a peachdish.com séfje

Így tartsa frissen a zöld fűszert A jégkockatartó rekeszeit töltse meg háromnegyedig az apróra vágott fűszerekkel, öntsön rájuk olívaolajat vagy olvasztott vajat, s legalább egy napig fagyassza. Utána a kockákat rakja át simítózáras zacskóba. Egy hónapig felhasználható.

... és más zöldségeket A zellerszárat, zöldsalátát vagy brokkolit szorosan tekerje be alufóliába, és tegye a hűtőbe. Így akár négy hétig is frissek maradhatnak.

Ne száradjon ki... a sajt Ha nagy tömb sajtot vásárol, a megkezdett végére kenjen kis mennyiségű vajat, ezzel megóvja a kiszáradástól.

... és az aprósütemény Tegyen a légmentesen záródó dobozba a sütik mellé egy szelet kenyeret. Ebből pótolják majd a nedvességet, ami belőlük eltűnik.

Így pusztul a muslica Remek csapda a borosüveg alján maradt minimális mennyiségű bor. Így a rovarok az üveg felé veszik az irányt, nem pedig a gyümölcsöstál felé. Íme, pár további rovarűző praktika!

Ha maradt némi buborék Fantasztikus, pillekönnyű omlettet tud készíteni, ha felhasználja a megmaradt pezsgőt vagy habzóbort. Miközben a tojásokat összekeveri, adjon a keverékhez kéttojásonként egy evőkanálnyi itókát.

Vote it up
172
Tetszett?Szavazzon rá!