Pulykás cézár szendvics

Ha ezt csomagolja a gyereknek tízóraira, az osztálytársak nyálcsorgatva bámulják majd

A gyerekekben valószínűleg működik egy szendvicsgén, amelyik arra ösztökéli őket, hogy egyenek, egyenek, egyenek. Ne is próbáljunk a génnel szembemenni, inkább készítsünk nekik egészséges hozzávalókból különleges szendvicseket, amelyeket bátran elvihetnek a suliba is! Hogy ott egyenek, egyenek, egyenek...

Hozzávalók
15 dkg pulykamell-medalion hosszában félbevágva 1,2 dl Caesar salátaöntet 4 evőkanál olívaolaj 1 gerezd zúzott fokhagyma 4 pitakenyér laposan félbevágva néhány salátalevél 2 közepes paradicsom karikára vágva 1 közepes avokádó egy kevés reszelt parmezán

Elkészítés
1. A pulykát grillrácson vagy egy kevés zsiradékon serpenyőben közepes láng fölött 12-15 perc alatt, egyszer megfordítva puhára sütjük. A salátaöntet felét félretesszük, másik felével a sütés utolsó 5 percében kenegetjük a pulykát.

2. Elkeverjük a fokhagymát az olajban, és megkenjük vele a pita egyik oldalát. Serpenyőben, közepes lángon az olajjal megkent oldalukkal lefelé fordítva 2-3 percig sütjük a pitákat.

3. A salátát, a pulykát, a paradicsomot és az avokádót a piták megsütött felére tesszük, salátaöntettel meglocsoljuk. A tetejére parmezánt szórunk, és ráborítjuk a pita másik felét.

Vote it up
322
Tetszett?Szavazzon rá!