Pulykaburrito salsával

Mondják, a mexikói és a magyar konyha szoros rokonságban van egymással. Ön szerint?

Rendben, a paprika és a csípős ízek hangsúlyos használata ezt indokolja. Azonban amíg a mi ételeinkbe mindig jut egy csipetnyi borongósság, a mexikói kajákból süt a napfény. Tanuljuk el tőlük ezt a könnyed lazaságot!

Hozzávalók
40 dkg pulykahús olívaolaj só, bors 2 kaliforniai paprika (piros és sárga) 2 fej lila hagyma 15 dkg csípős salsaszósz 1 evőkanál őrölt kömény 20 dkg reszelt sajt 2 marék friss koriander 6 burritóhoz való tortillalap

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A húst feldaraboljuk, olajban aranybarnára sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

2. A csíkokra vágott paprikát és az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, a salsát és a köményt, és kevergetve további 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a sajtot és a felaprított koriandert, majd a tűzről levéve melegen tartjuk.

3. A tortillalapokat enyhén megpirítjuk, a húsos keveréket a közepükre kanalazzuk, és a széleket összezárjuk. Tálalásig melegen tartjuk.

Vote it up
216
Tetszett?Szavazzon rá!