Puncstorta

Már a színének is nehéz ellenállni, és még meg sem kóstoltuk

Hozzávalók 4 személyre
8 db tojás 16 dkg cukor 0,5 kiskanál vaníliakivonat 20 dkg liszt 1 csipet só

A kakaós piskótához: 4 db tojás 8 dkg cukor 2 evőkanál kakaópor 10 dkg liszt

A töltelékhez: 0,5 dl sütőrum 3 db tojás 0,5 db narancs leve és reszelt héja 0,5 db citrom leve és reszelt héja 5 dkg szeletelt mandula (kissé összezúzva) 7 dkg olvasztott étcsokoládé 1 kiskanál vaníliakivonat 1 dl fekete tea 15 dkg sárgabaracklekvár (10+5 dkg)

A mázhoz: 5 dl tejszín 3 db tojássárgája 2 evőkanál vaníliás pudingpor 0,25 kiskanál piros ételfesték 0,5 dl sütőrum

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojássárgáját és a cukrot elektromos keverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát, hozzászitáljuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal összekeverjük.

2. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, a tésztába forgatjuk, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt négyzet alakú sütőedénybe öntjük, és 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. (A sütőt ne kapcsoljuk ki!)

3. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lap lesz a puncstorta alja, a középső részt darabokra tépkedve a töltelékbe tesszük, a felső lap pedig majd a tetejére kerül.

4. Ugyanígy elkészítjük a kakaós piskótát, és amikor kihűlt, az egészet apró darabokra tépkedjük.

5. A töltelékhez a hozzávalókat a 10 dkg baracklekvárral összedolgozzuk, majd összekeverjük a darabokra tépett kétféle piskótával.

6. Az alsó tortalapot visszatesszük a sütőedénybe, megkenjük a maradék baracklekvár felével, majd rákanalazzuk a tölteléket, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. A másik piskótalap alját szintén megkenjük baracklekvárral, majd a lekváros részével lefelé a töltelékre fektetjük.

7. A torta tetejére súlyt helyezünk, majd legalább 6-8 órára betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt néhány óráig szobahőmérsékleten tartjuk, majd kockákra vágjuk.

8. A mázhoz a tejszínt a tojássárgájával gőzfürdő felett forralni kezdjük, és amikor sűrűsödni kezd, a tűzről levéve hozzákeverjük a pudingport és az ételfestéket, majd a rumot is. Tálalás előtt még melegen a piskótakockák tetejére locsoljuk.

Vote it up
320
Tetszett?Szavazzon rá!