Rákos-lazacos „ravioli”

Tésztában nemcsak az olaszoktól lehet tanulni! Ezt a kínai fogást például tanítani kellene

Hozzávalók 4 személyre
6 dkg sárgarépa 1,5 kiskanál frissen aprított gyömbér 8,5 dkg lazacfilé 3 evőkanál tejszín 1 evőkanál tojásfehérje 11 dkg friss rákhús 1 szál újhagyma 0,5 szál zellerszár 2 kiskanál friss korianderlevél 1,5 kiskanál citromlé 1 csipet só 1 csipet bors 32 db gyoza tésztalap liszt

A vinaigrette-hez: 2,5 dl olívaolaj 0,5 dl fehérborecet 0,5 dl friss citromlé 2 db paradicsom 1 db zellerszár 3 evőkanál felaprított metélőhagyma

Elkészítés
1.
A gyömbért és a felaprított répát forrásban lévő vízbe tesszük, 1 percig blansírozzuk, majd kivesszük és hűlni hagyjuk.

2. A lazacot összevágjuk, robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és a tojásfehérjét, és összedolgozzuk. Egy tálba öntjük, és hozzákeverjük a répát, a gyömbért, a rákhúst, az összevágott újhagymát, a kis kockákra vágott zellert, a felaprított koriandert, a citromlét, a sót és a borsot.

3. Kiterítünk egy tésztalapot. A közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, a széleit vízzel bekenjük, ráteszünk egy másik tésztalapot, és a széleket összenyomkodjuk. Az így elkészített párnácskákat kilisztezett sütőlapra tesszük.(A főzés előtt akár 8 órával is elkészíthetjük.)

4. Egy nagyobb edényben vizet forralunk, beletesszük a raviolit, és kb. 3 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt tésztát kimerjük, félretesszük és letakarva melegen tartjuk.

5. A vinaigrette mártáshoz egy nagyobb serpenyőben összekeverjük az olajat, az ecetet és a citromlét. Közepes lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a kimagozott, meghámozott és felkockázott paradicsomot és a felaprított zellert, kb. 2 perc alatt átmelegítjük, végül beletesszük a metélőhagymát. A mártást szétosztjuk a tányérokon, és ráhelyezzük a raviolit.

Vote it up
89
Tetszett?Szavazzon rá!