Ránctalanítás felsőfokon

Eláruljuk, hogy a klinikai vizsgálatok során a készítmények mely hatóanyagai bizonyultak a leghasznosabbnak

A bőrápoló szerek polcain rengeteg öregedéslassító készítmény kínálkozik. Íme, a klinikai vizsgálatok szerint leghasznosabb hatóanyagok, amelyek segítenek a kollagénrostok lebomlása után megjelenő finom ráncok és bőrredők eltüntetésében:

A-vitamin A címkéken gyakran retinol néven szereplő vegyület behatol a bőrbe, és fokozza a kollagéntermelést, végeredményben kisimítja a ráncokat – állítja dr. Flor A. Mayoral dél-miami bőrgyógyász.

C-vitamin Serkentheti a kollagéntermelést, ezzel segíti a bőr feszessé válását, kisimítja és elhalványítja a ráncokat. Dr. Arthur W. Perry, a Robert Wood Johnson Orvosegyetem plasztikai sebész docense szerint este alkalmazva a leghatásosabb.

E-vitamin A címkén DL-alfa-tokoferol néven is előfordulhat. Gátolja az ibolyántúli sugárzás rákkeltő hatását és lassítja a ráncok képződését. Emellett fokozza a napozószerek hatékonyságát, enyhíti a napozás után jelentkező bőrpírt és -duzzanatot.

Alfa-hidroxisav (AHA) Más néven glikolsav; hámlasztószerként alkalmazzák. A legfelső, elhalt hámréteg leválasztásával fiatalossá varázsolja a bőrt.

B3-vitamin (niacin) Segíti a bőr mérgező anyagokkal szembeni védelmét, és halványítja a májfoltokat. Ráadásul enyhíti az A-vitaminos krémek mellékhatásaként olykor jelentkező irritációt. 

Vote it up
481
Tetszett?Szavazzon rá!