Rántott húsos szendvics

Nosztalgiát érez az utasellátós kaják iránt? Íme az alaprecept bombasztikus verziója, amely új dimenzióba lépteti az eredetit

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 szelet sertéskaraj (vagy csirkemellfilé) só, frissen őrölt bors 12 dkg liszt 2 db tojás 10 dkg zsemlemorzsa 1 dl étolaj 4 db szezámmagos zsemle 1 db avokádó 0,5 db citrom leve 4 db jégsalátalevél 0,5 fej lila hagyma (tetszőleges) 10 dkg kemény sajt 10 dkg chipotle vagy jalapeño paprika vagy szusi gyömbér

Elkészítés
1.
A kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, majd az enyhén felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.

2. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húsokat aranybarnára sütjük benne.

3. A zsemléket félbevágjuk, és a sütő grillfokozatán világosbarnára pirítjuk. Közben a meghámozott avokádót szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a citromlével.

4. A salátaleveleket a zsemlék egyik felére fektetjük, ráhelyezzük a húst, arra az avokádót, majd a vékony szeletekre vágott hagymát.

5. Elosztjuk rajtuk a sajtot és a karikára vágott paprikát vagy a szusi gyömbért, majd beborítjuk a zsemlék másik felével.

Vote it up
93
Tetszett?Szavazzon rá!