Hozzávalók 4 személyre
4 szelet marhahátszín • só, bors • liszt • 2 db tojás • zsemlemorzsa • étolaj a sütéshez • citromgerezdek
A salátához: 1 kiskanál méz • 3 evőkanál citromlé • 0,25 fej vörös káposzta • 1 db kisebb lila hagyma • 1 db sárgarépa • 1 evőkanál frissen aprított kapor • só, bors
Elkészítés
1. A salátához a mézet és a citromlét összekeverjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt káposztát és hagymát, a gyufaszálra vágott répát és a kaprot, majd sózzuk, borsozzuk.
2. A vékonyra klopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe, az enyhén felvert tojásba, és végül a zsemlemorzsába.
3. Bő forró olajban oldalanként 1-1 percig sütjük, majd a salátával és citromgerezdekkel tálaljuk.
Hozzászólás