Répás-kókuszos süti

Zöldség és gyümölcs is van benne – lehet, hogy tízből kilenc dietetikus ezt javasolná?

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg sütőporos liszt* 2 kiskanál őrölt fahéj 30 dkg barna cukor 10 dkg kókuszreszelék 10 dkg mazsola 7,5 dkg dió 10 dkg sárgarépa 2 db tojás 0,5 kiskanál vaníliakivonat 10 dkg Rama 1 dl étolaj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet és a fahéjat egy edénybe szitáljuk, majd hozzákeverjük a cukrot, a kókuszt, a mazsolát, a durvára vágott diót és a lereszelt répát.

2. Egy másik edényben kikeverjük a tojást, a vaníliakivonatot, a Ramát és az olajat, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, és alaposan összedolgozzuk.

3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű sütőformába kanalazzuk, majd 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, 12 szeletre vágjuk.
 

*Sütőporos liszt készítése: Minden 15 dkg liszthez 1,5 kiskanál sütőport és 0,25 kiskanál sót keverünk.

Vote it up
53
Tetszett?Szavazzon rá!