Répatorta almával

Íme, a meggyőző bizonyíték, hogy a répa egyáltalán nem csak levesbe való

Hozzávalók 4 személyre
12 dkg liszt + a tepsibe vaj a tepsi kikenéséhez 1 kiskanál sütőpor 1 kiskanál őrölt fahéj 1 kiskanál szerecsendió 1 kiskanál gyömbér 0,75 kiskanál szegfűbors 0,25 kiskanál szódabikarbóna 0,25 kiskanál só 15 dkg cukor 5 dkg barna cukor 15 dkg főtt, pürésített sütőtök (vagy édesburgonya) 2 db tojás 3 evőkanál olaj 10 dkg sárgarépa 0,5 dl kefir 8 dkg felaprított dió

A cukormázhoz: 5,5 dkg vaj 12 dkg porcukor 2 kiskanál tej 0,5 kiskanál vaníliakivonat

A gyümölcskeverékhez: 3 evőkanál vaj 2 evőkanál cukor 2 db körte 6 db kumquat 10 dkg áfonya

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk egy tortaformát vagy egy kisebb tepsit. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért, a szegfűborsot, a szódabikarbónát és a sót, majd félretesszük.

2. Egy másik edényben összekeverjük a kétféle cukrot, a sütőtököt, a tojást és az olajat. Belekeverjük a lereszelt répát és a kefirt, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket és a diót.

3. A tésztát beleöntjük a tepsibe, és 30-35 percig sütjük, míg a közepe is meg nem sül, majd 15 percig hűlni hagyjuk, és kivesszük a tepsiből.

4. Közben a mázhoz kézi mixerrel közepes fokozaton felverjük a megolvasztott vajat, belekeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a tejet és a vaníliakivonatot. (Ha szükség, adhatunk még hozzá porcukrot.)

5. A gyümölcskeverékhez felolvasztjuk a vajat, és belekeverjük a cukrot. Hozzáadjuk a kimagozott, felszeletelt körtét, a vékonyra szeletelt kumquatot és az áfonyát. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a körte meg nem puhul, majd levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk.

6. A kihűlt sütemény tetejét bekenjük a mázzal, majd közvetlenül tálalás előtt rákanalazzuk a gyümölcsöt.

Vote it up
270
Tetszett?Szavazzon rá!