Ragacsos oldalas

Az oldalas archaikus érzelmeket mozgat meg az emberben: szinte látjuk a tábortűz fényét

Hozzávalók
0,6 dl hoisin szósz 2 apróra vágott csilipaprika 2 evőkanál szójaszósz 1 csokor koriander 4,5 dkg barna cukor 1,2 dl kínai főzőbor (shaoxing) vagy sherry 1/4 kiskanál szezámolaj 1 kg sertésoldalas (császárhús) 1,2 dl víz 2 újhagyma 1/2 ujjnyi gyömbér

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az első hét hozzávalót alaposan összekeverjük.

2. Az oldalast bőrével lefelé egy nagyobb sütőedénybe tesszük, meglocsoljuk a szósszal, majd alufóliával lefedve 75 percen át sütjük.

3. Az alufóliát levesszük, a hús alá öntjük a vizet, majd néha átforgatva további 90 percen át sütjük.

4. Összekeverjük a vékony csíkokra vágott újhagymát és gyömbért, és tálalás előtt az oldalas tetejére szórjuk.

Vote it up
254
Tetszett?Szavazzon rá!