Rakott brokkoli

Beindult a brokkoli karrierje, most például beugrik a karfiol helyett

Nem vicc, ami a brokkoliról fentebb elhangzott, hiszen remek egészségvédő terményről van szó: védi a szív- és érrendszert, és a rák ellen is hatásos. Az már csak hab a tortán, hogy stresszoldó hatással is bír.

Hozzávalók 4 személyre
8 evőkanál vaj + a formába 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 8 evőkanál dijoni mustár 30 dkg friss zsemlemorzsa 12 dkg reszelt parmezán 2 db brokkoli 3 dl tejszín

Elkészítés
1. A megolvasztott vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzákeverünk 2 evőkanál mustárt.

2. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, fakanállal kevergetve aranyszínűre pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni. Ha már kihűlt, hozzákeverjük a sajt felét.

3. A virágjaira szedett brokkolit forró vízben 3 percig főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, szárazra töröljük, és félretesszük hűlni.

4. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A kihűlt brokkolit összekeverjük a maradék mustárral és sajttal, egy kivajazott sütőformába tesszük, meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk a zsemlemorzsával, és aranybarnára sütjük.

Vote it up
364
Tetszett?Szavazzon rá!