Rebarbarás süti

Aki nem tudja elképzelni, az még nem kóstolta a zöldséges-burgonyás rétest sem. Pótolja be

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg vaj + a sütőedény kivajazásához 30 dkg barna cukor + a tetejére 0,5 evőkanál fahéj 10 dkg mogyoró, dió, mandula (vagy vegyesen) 1 db tojás 22,5 dkg liszt 1 kiskanál szódabikarbóna 0,5 kiskanál só 3 dl tejföl 30 dkg rebarbara

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Vékonyan kivajazunk egy közepes méretű tepsit.

2. Felolvasztunk 1 evőkanál vajat, hozzáadunk 10 dkg cukrot, majd belekeverjük a fahéjat és a durvára vágott mogyorót (A mogyoróból egy keveset félreteszünk a díszítéshez).

3. A maradék vajat kikeverjük a maradék cukorral és a tojással, hozzászitáljuk a lisztet, belekeverjük a szódabikarbónát és a sót, végül a tejfölt és az 1 cm-es darabokra vágott rebarbarát.

4. A tésztát a tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk cukorral és a maradék magokkal, és kb. 30-35 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
 

Ami pedig a zöldséges-burgonyás rétest illeti, itt találja a receptet!

Vote it up
89
Tetszett?Szavazzon rá!