Recept a fedélzetről

Marco Pierre White, a redukciós eljárás brit nagymestere kiadós húsételt ajánl, no meg a cambridge-i égetett krémet

Kapcsolódó cikkek

Csodás dolog az óceán hullámait szelni, nemcsak azért, mert egy hajózási társasággal is kapcsolatban állok és egy hajón is van éttermem. A tengeri hajózás élményében benne van az időtlenség: az ember elszakad a hétköznapi világtól, és megmártózik a luxusban. Este lefekszik, és reggel egy másik országban ébred.

Soha nem hittem volna, hogy ilyen megfogalmazásokra ragadtatom magam, de sokan mások is hasonló megállapításokra jutottak. Azt gondolom, hogy aki egyszer kipróbálja a tengeri hajózást, az a rabja marad.

Tavaly egy ilyen hajózás során komoly beszélgetésbe bonyolódtam egy amerikai utassal a mártásredukció kérdéskörében. Olyan receptet szeretett volna, amely elég egyszerű ahhoz, hogy az elkészítés során a felesleges folyadék elfőzésére (a redukcióra) tudjon összpontosítani. Íme, az „emberes” karaj receptje, és remélem, kipróbálja!

A portói remek szirupos mártásalap, és nagyszerűen ötvözhető az aszalt szilvával. Az alkohol java elpárolog, és az édes szőlő gazdag íze marad hátra. Biztosra veszem, hogy az, akinek sikerül elkészítenie ezt az ételt, sokszor fogja újra megfőzni.
 

Ismerje meg, Marco Pierre White hogyan készíti a legendás cambridge-i égetett krémet!

Vote it up
372
Tetszett?Szavazzon rá!