Red velvet torta

Bársonybőrbe bújt bársony – puhaság minden rétegben!

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
13 dkg Rama 16 dkg cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 2 db tojás 18 dkg liszt 2,5 dkg kakaópor 1 kiskanál sütőpor 1,2 dl kefir 2 kiskanál piros ételfesték

A krémhez: 13 dkg Rama 16 dkg porcukor 0,5 kiskanál vaníliakivonat

A bevonathoz: 22 dkg cukor 0,6 dl víz 1 kiskanál citromlé 3 db tojásfehérje

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliakivonattal elektromos keverővel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is alaposan összedolgozzuk.

2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük, majd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába kanalazzuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve egy rácsra tesszük hűlni.

3. A krémhez a Ramát elektromos keverővel krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát, és még kb. 10 percig keverjük, míg könnyű, habos nem lesz.

4. A bevonathoz a cukrot és a vizet a citromlével együtt nagy lángon addig forraljuk, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd még 3 percig forraljuk.

5. A tojásfehérjét habbá verjük, a keverőgéppel folyamatosan dolgozva hozzáadjuk a szirupot, és fényesre keverjük.

6. A süteményt vízszintesen háromfelé vágjuk, majd az alsó két lap tetejét megkenjük a vaníliás krémmel, és egymásra helyezzük őket. Legfelülre a még üresen maradt lapot illesztjük, és az egészet megkenjük a tojáshabos bevonóval.

Vote it up
252
Tetszett?Szavazzon rá!