Reggeli muffin

Senkit ne tévesszen meg a név: ez a finom muffin a nap bármely szakában fogyasztható

Hozzávalók
6 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 10 dkg finomliszt 2 kiskanál szódabikarbóna csipetnyi só 1/2 kiskanál őrölt fahéj 5 dkg barnacukor evőkanál búzacsíra 10 dkg mazsola 2,5 dl zsírszegény natúrjoghurt 4 evőkanál repceolaj 1 tojás 1/2 narancs reszelt héja 3 evőkanál narancslé

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljük ki a muffinsütő formát sütőpapírral vagy kenjük ki zsiradékkal.

2. Szórjuk egy nagy tálba a liszteket, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Keverjük hozzá a barnacukrot, a búzacsírát és a mazsolát, majd készítsünk a közepébe egy mélyedést.

3. Dolgozzuk össze a joghurtot, az olajat, a tojást, a narancslevet és a narancshéjat. Öntsük a mélyedésbe, és a többi hozzávalóval lazán keverjük össze.

4. Kanalazzuk a tésztát a formákba. Süssük a muffinokat aranybarnára. Akkor jó, ha a közepüket megnyomva szilárdnak érezzük (kb. 15-20 perc). Hagyjuk őket a tepsiben 2-3 percig hűlni, majd tegyük át őket egy rácsra. A muffinok frissen, lehetőleg még melegen a legfinomabbak, de ha teljesen kihűltek, jól záró dobozban még két napig eltarthatók.

További ötletek
A mazsola helyett apróra vágott aszalt szilvát vagy datolyát is használhatunk.

Adjunk a liszt-búzacsíra keverékhez egy csipetnyi szerecsendiót és 2 kis lereszelt sárgarépát, a mazsola mennyiségét pedig csökkentsük 3,5 dkg-ra.

Vote it up
310
Tetszett?Szavazzon rá!