Rend a spájzban

Nem tudja pontosan, mi minden található az éléskamrájában? Íme, pár tipp, hogy véget vethessen a káosznak, és kihasználja a teret

Szaladt már le a boltba egyetlen hozzávalóért – hogy aztán rájöjjön, a hiányzó dolog mindvégig a keze ügyében rejtőzött? Az alábbi módszerekkel véget vethet az éléskamrában uralkodó káosznak.

Ossza fel a polcokat
Jelölje ki az egyes élelmiszerfajták helyét: egy polcot a gabonaneműnek, egyet a konzerveknek, egyet a fűszereknek, egyet a száraztésztának és más dobozba, celofánba csomagolt nyersanyagoknak.

Küszöbölje ki a holttereket
Ne hagyja kihasználatlanul a polcközöket! Ha a konzervespolc fölött sok az üres hely, igazítsa egy-két lyukkal magasabbra a polctartókat, hogy jobban feltornyozhassa a konzerveket.

Használjon tárolóedényeket
A kiürült neszkávés vagy csavarzáras befőttesüvegek ideálisak olyan élelmiszereknek, amelyeket vékony műanyag vagy papírtasakban árulnak. Ha a rizst nyitott dobozban, zacskóban tartja, kiszóródhat vagy valami rovarkártevőt vonzhat az éléskamrába. A száraztésztát, sárgaborsót mutatós fajanszedényben kiteheti akár a konyhapultra is. Ez egyúttal újabb helyet szabadít fel a kamrában.

Vote it up
322
Tetszett?Szavazzon rá!