Hozzávalók 4 személyre
6 fej vöröshagyma • 4 evőkanál olívaolaj • 6 gerezd fokhagyma • 100 dkg csirkemáj • só, bors • 2 dl húsalaplé • 2 evőkanál majoránna • 1 evőkanál liszt • pirospaprika
A rizibizihez: 70 dkg basmati rizs • 40 dkg zöldborsó • 2 evőkanál vaj • só
Elkészítés
1. A szeletekre vágott hagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott májat, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig pirítjuk.
2. Ha a hagyma leve elpárolgott, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a majoránnát, és együtt főzzük. Amikor kész, megszórjuk a liszttel, és jól átkavarjuk. Végül megszórjuk egy kis pirospaprikával.
3. A rizst forró vízben megfőzzük, összekeverjük a puhára párolt zöldborsóval, még melegen hozzákeverjük a vajat, és megsózzuk.
Hozzászólás