Reuben-szendvics

Férfiasan tökéletes reggeli: van benne vitamin és fehérje, úgyhogy kihúzza vele ebédig

Nem ritka, hogy egy fogást vagy ételt annak kitalálójáról neveznek el. Ezen szendvics esetében is így történt. A névadó egy bizonyos Reuben Kulakofsky, akinek csemegeüzlete volt, és emellett szenvedélyesen pókerezett. Kártyapartnereit örvendeztette meg először találmányával. Később éttermet nyitott New Yorkban, szendvicse pedig legendássá vált.

Hozzávalók
8 szelet rozskenyér 3 evőkanál puha vaj 3 evőkanál ezersziget öntet 15 dkg füstölt főtt sonka 4 szelet zsíros sajt 15 dkg savanyú káposzta

Elkészítés
1.
A kenyerek felének egyik oldalát megkenjük vajjal, a maradék szeletek egyik oldalát pedig a salátaöntettel.

2. A vajas kenyerekre rápakoljuk a sonkát, sajtot és savanyú káposztát, majd rátesszük mindegyikre a másik szelet kenyeret, a salátaöntetes felével lefelé fordítva.

2. Közepes lángon felmelegítünk egy nagyobb serpenyőt. Kisebbre vesszük a lángot. A szendvicseket kettesével 4-6 percig, egyszer megfordítva sütjük, amíg a sajt olvadni nem kezd, és a kenyérnek szép színe nem lesz.

Vote it up
333
Tetszett?Szavazzon rá!