Nem ritka, hogy egy fogást vagy ételt annak kitalálójáról neveznek el. Ezen szendvics esetében is így történt. A névadó egy bizonyos Reuben Kulakofsky, akinek csemegeüzlete volt, és emellett szenvedélyesen pókerezett. Kártyapartnereit örvendeztette meg először találmányával. Később éttermet nyitott New Yorkban, szendvicse pedig legendássá vált.
Hozzávalók
8 szelet rozskenyér • 3 evőkanál puha vaj • 3 evőkanál ezersziget öntet • 15 dkg füstölt főtt sonka • 4 szelet zsíros sajt • 15 dkg savanyú káposzta
Elkészítés
1. A kenyerek felének egyik oldalát megkenjük vajjal, a maradék szeletek egyik oldalát pedig a salátaöntettel.
2. A vajas kenyerekre rápakoljuk a sonkát, sajtot és savanyú káposztát, majd rátesszük mindegyikre a másik szelet kenyeret, a salátaöntetes felével lefelé fordítva.
2. Közepes lángon felmelegítünk egy nagyobb serpenyőt. Kisebbre vesszük a lángot. A szendvicseket kettesével 4-6 percig, egyszer megfordítva sütjük, amíg a sajt olvadni nem kezd, és a kenyérnek szép színe nem lesz.
Hozzászólás