Ribiszkekocsonya

A nagymama ősi receptjei már bizonyítottak, ez is biztosan beválik majd

Hasonló receptek

Hozzávalók
40 dkg piros ribiszke 10 dkg fekete ribiszke kb. 50 dkg cukor rum celofán

Elkészítés
1. Mossuk meg a ribiszkét, húzzuk le a szemeket a száráról és alacsony hőfokon, kevés vízben forraljuk fel egy lábosban.

2. Szitán csöpögtessük le, de a levet fogjuk fel és mérjük le. 50 dkg léhez 50 dkg cukrot kell számítani.

3. Forraljuk fel alacsony hőfokon a levet és a cukrot, főzzük 2 percig, vegyük le a lábost a tűzhelyről, és a szirup tetejéről szedjük le a habot.

4. Forraljuk újabb 5 percig, majd ismét szedjük le a habot.

5. Harmadik alkalommal már csak 3 percig forraljuk.

6. Ellenőrizzük a kocsonyásodást. Merjünk néhány csepp gyümölcskocsonyát egy tányérra. Akkor jó, ha kihűlve már kocsonyás állagú.

7. Töltsük a gyümölcskocsonyát kiöblített befőttesüvegbe, és fedjük le. 3 nap múlva kötözzük le szorosan rumba áztatott dupla rétegű celofánnal.

Vote it up
301
Tetszett?Szavazzon rá!