Ribizlis sajttortakosárkák

A rakomány opcionális – lehet ribizli, málna, áfonya, bármi

Hozzávalók
10 dkg édes keksz 8 dkg olvasztott Rama sütőmargarin 25 dkg krémsajt 4 dkg + 2 kiskanál porcukor 1,2 dl tejszín 2 kiskanál vaníliakivonat 12 dkg ribizli 0,5 evőkanál édes desszertbor

Elkészítés
1. A kis darabokra tört kekszet aprítógéppel fi nomra morzsoljuk, majd hozzáadjuk a Rama sütőmargarint, és alaposan összedolgozzuk.

2. Egy muffinsütő 4 mélyedését kibéleljük sütőpapírral, a kekszmasszából kosárkákat formázunk a mélyedésekbe, majd a formát 30 percre betesszük a hűtőbe.

3. A krémsajtot 4 dkg porcukorral, a tejszínnel és a vaníliakivonattal elektromos keverővel alaposan összedolgozzuk, majd félretesszük.

4. A ribizlit összekeverjük a borral és 2 kiskanál porcukorral, majd 10 percig állni hagyjuk.

5. A kosárkákat a papír segítségével kiemeljük a formából, majd megtöltjük a krémsajtos keverékkel, a ribizlit pedig a tetejére halmozzuk.

Vote it up
126
Tetszett?Szavazzon rá!