Hozzávalók 6 személyre
6 db közepes cukkini • 7 evőkanál extra szűz olívaolaj • 1 db vöröshagyma • 3 gerezd fokhagyma • 2 db paradicsom • 50 dkg ricotta • 6 dkg reszelt pecorino sajt • 9 dkg zsemlemorzsa • 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem • 2 kiskanál szárított menta • 2 kiskanál frissen aprított oregánó • 2 db tojássárgája • só, bors
Elkészítés
1. A cukkiniket hosszában félbevágjuk, majd 0,5 cm vastag héjat hagyva kivájjuk a belsejüket.
2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát 3 evőkanál olajban 6 perc alatt megpároljuk, majd hozzáadjuk a kimagozott és feldarabolt paradicsomot, és 4 perc alatt összefőzzük.
3. A ricottát, a pecorino és a zsemlemorzsa egyharmadát, a zöld fűszereket és az enyhén felvert tojássárgáját összekeverjük a hagymás paradicsommal, majd sózzuk, borsozzuk.
4. A cukkinik belsejét kikenjük olajjal, enyhén megsózzuk, majd vágott felükkel felfelé egy tepsibe rendezzük, és grill alatt 5 percig sütjük.
5. Az elősütött cukkiniket megtöltjük a keverékkel, megszórjuk a maradék zsemlemorzsával és sajttal, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és 10-15 perc alatt készre grillezzük.
Hozzászólás