Ricottával töltött cukkini

Benne van szinte minden finomság és jóság, ami a mediterrán konyhát jellemzi

Hozzávalók 6 személyre
6 db közepes cukkini 7 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 db vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 db paradicsom 50 dkg ricotta 6 dkg reszelt pecorino sajt 9 dkg zsemlemorzsa 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem 2 kiskanál szárított menta 2 kiskanál frissen aprított oregánó 2 db tojássárgája só, bors

Elkészítés
1.
A cukkiniket hosszában félbevágjuk, majd 0,5 cm vastag héjat hagyva kivájjuk a belsejüket.

2. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát 3 evőkanál olajban 6 perc alatt megpároljuk, majd hozzáadjuk a kimagozott és feldarabolt paradicsomot, és 4 perc alatt összefőzzük.

3. A ricottát, a pecorino és a zsemlemorzsa egyharmadát, a zöld fűszereket és az enyhén felvert tojássárgáját összekeverjük a hagymás paradicsommal, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A cukkinik belsejét kikenjük olajjal, enyhén megsózzuk, majd vágott felükkel felfelé egy tepsibe rendezzük, és grill alatt 5 percig sütjük.

5. Az elősütött cukkiniket megtöltjük a keverékkel, megszórjuk a maradék zsemlemorzsával és sajttal, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és 10-15 perc alatt készre grillezzük.

Vote it up
Értékelje a cikket!
Tetszett?Szavazzon rá!