Ricottalepény

A ricotta, ez a lágy sajtok családjába tartozó ínyencfalat sok mindenre képes, például az alábbira is

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg ricotta 2 dkg reszelt parmezán 2 evőkanál liszt + a sütéshez 2 evőkanál frissen aprított snidling 1 db tojás só, frissen őrölt fekete bors 1 db tojásfehérje 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés
1.
A ricottát összekeverjük a parmezánnal, a liszttel, a snidlinggel és a tojással, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. A habbá vert tojásfehérjét óvatosan a ricottás keverékhez forgatjuk, majd a masszából lepényeket formázunk, és megforgatjuk a lisztben.

3. A lepényeket felhevített olajban oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.
 

Ismerjen meg további ricottás recepteket!

Vote it up
28
Tetszett?Szavazzon rá!