Rizs kínai módra

Kínaiak százmilliói esznek effélét nap mint nap, így hát nem lehet olyan rossz! Próbálja ki

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 evőkanál barna cukor 1 dl szójaszósz 60 dkg csirkemellfilé 2 evőkanál olaj 2 gerezd zúzott fokhagyma csilipaprika 6 dkg gyömbér 8 szelet bacon 2 db zöld vagy piros kaliforniai paprika (tetszőleges) 50 dkg hosszú szemű vagy jázmin rizs 8 dl víz 2 szál újhagyma

Elkészítés
1. A cukrot a szójaszósszal elkeverjük, majd a kockára vágott húst egy órán keresztül marináljuk benne.

2. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a csilit, a felszeletelt gyömbért, az apróra vágott bacont és a csíkokra vágott paprikát, majd 3-4 percig pirítjuk, amíg aranybarnára nem sülnek.

3. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük a vízzel, majd a húst a marinádból kivéve a rizzsel együtt főzni kezdjük. Ha a rizs már megpuhult, és a víz is elfőtt róla, tálaljuk. Díszítésképp megszórjuk az apróra vágott újhagymával.

Vote it up
141
Tetszett?Szavazzon rá!