Rizskoch

Minden gyerek szereti a rizsfelfújtat. Akár desszertnek tálaljuk, akár főételnek, percek alatt eltűnik az egész tepsi

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
5 dl tej 4 dl tejszín 8 dkg + 1 evőkanál cukor 1 rúd vanília 50 dkg rizs 0,5 db citrom reszelt héja 6 db tojás vaj a forma kikenéséhez 10 dkg zsemlemorzsa 1 evőkanál fahéj

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Összekeverjük a tejet, a tejszínt, a cukrot és a kipergetett vaníliát, és a rizst puhára főzzük benne. Hozzáadjuk a citromhéjat, majd félretesszük hűlni (a felesleges tejet leöntjük róla).

2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgájákat ˝ evőkanál cukorral kikeverjük, és a már langyos rizshez keverjük.

3. A tojásfehérjét habbá verjük, közben hozzáadjuk a maradék fél evőkanál cukrot, és óvatosan ezt is a rizshez keverjük.

4. Kivajazunk egy sütőformát, és gazdagon megszórjuk zsemlemorzsával. A rizst a formába kanalazzuk, és a tetejét vékonyan megszórjuk a fahéjjal és a maradék zsemlemorzsával.

5. A rizskochot a sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Gyümölcslekvárral vagy forró gyümölcsmártással tálaljuk.

Vote it up
339
Tetszett?Szavazzon rá!