Hozzávalók 4 személyre
12 dkg cukor • 1 dl víz • 1 db citrom leve • 4 db zöld vagy piros alma
Elkészítés
1. A cukrot egy edényben a vízzel összeforraljuk, amíg teljesen fel nem oldódik. Levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a citromlét.
2. Az almákat héjastul nagyon vékony karikákra vágjuk.
3. Az almaszeleteket a szirupba téve 1 órát állni hagyjuk. A sütőt 50-60 ºC-ra előmelegítjük.
4. Az almaszeleteket a szirupból kivéve alaposan lecsepegtetjük, majd sütőpapírra helyezve a sütőbe rakjuk, és kb. 3 óra alatt ropogósra sütjük. Akkor jó, ha a szirmok még nem színeződtek el, de már teljesen szárazak és ropogósak.
Ismerje meg az alma egészségi előnyeit, a főbb almafajták tulajdonságait, illetve további almás recepteket!
Hozzászólás