Ropogós csirke tárkonyos sóval

Manapság a vészharangot kongatják a só felett, de egyes ételekben meghatározó a jelenléte

Hozzávalók 4 személyre
1 db egész csirke 1 liter csirkealaplé 2,5 dl száraz fehérbor 4 szál tárkony 3 gerezd zúzott fokhagyma rizsliszt olaj

A tárkonyos sóhoz: 6 dkg tengeri só 1 evőkanál apróra vágott tárkony

Elkészítés
1.
A 8 darabra bontott csirkét felöntjük az alaplével és a borral, majd a tárkonnyal és a fokhagymával együtt nagy lángon felforraljuk, és addig főzzük, míg a hús meg nem puhul (kb. 10 perc). A főzőléből kivéve félretesszük hűlni.

2. Közben egy mozsárban összezúzzuk a sót a tárkonnyal.

3. A húst megforgatjuk egy kevés lisztben, majd forró olajban ropogósra sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a tárkonyos sóval.

Vote it up
24
Tetszett?Szavazzon rá!