Ropogós csirkecsíkok tárkonyos sóval

Zseniális ez a vendégváró falatka: kevesebb harapásban ugyanannyi élvezet!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg bőrös csirkemellfilé 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál frissen aprított tárkony + egy kevés a sóhoz 2 kiskanál olívaolaj rizsliszt étolaj 1 evőkanál sópehely (vagy nagy szemű só)

Elkészítés
1.
A csíkokra vágott húst összeforgatjuk az összezúzott fokhagymával, 1 evőkanál tárkonnyal és az olívaolajjal, majd enyhén megforgatjuk a rizslisztben (a felesleget lerázzuk).

2. A húst forró olajban 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róla az olajat.

3. A maradék 1 evőkanál tárkonyt egy serpenyőben fél perc alatt ropogósra sütjük, egy kevés friss tárkonyt pedig elkeverünk a sóval.

4. Tálaláskor a húst megszórjuk a sült tárkonnyal, a sóval kevert tárkonyt pedig mellé szervírozzuk.

Vote it up
107
Tetszett?Szavazzon rá!