Rosszul alakulnak a dolgok?

Ha úgy érzi, minden összeesküdött ön ellen, ezekkel a trükkökkel visszanyerheti lelki egyensúlyát

Ismerje el, mi az, amit nem tud irányítani Ha józanul felméri, mi az, amin képtelen változtatni, energiáit arra fordíthatja, amit ön irányíthat. Nem önön múlik a csúcsforgalom, a főnök hangulata vagy a gazdasági helyzet, de ne engedje, hogy ezek elkeserítsék. Írjon róluk listát, és függessze ki a hűtőre. Amikor bajt okoznak, arra törekedjen, hogy türelemmel és belátással fogadja a sorscsapásokat.

Mérje fel, min tud változtatni Ha kellemetlen helyzetbe kerül, írja le naplójába, mit kellett volna másként tennie. Tegyük fel, hogy szemrehányást kapott a munkahelyén. Ne rágódjon rajta, de ismerje el, hogy nem okvetlenül a balszerencse vagy a gonosz főnök a hibás. Vizsgálja meg, mi miért történt. Talán ha hatékonyabban emlékezteti magát a határidőkre vagy alaposabban felkészül a feladatra, a jövőben elkerülheti a hasonló eseteket.

Javítson, ahol lehet Elkedvetlenítette egy kudarc? Gyorsan csináljon valami pozitívat! Kezdjen el hetente négyszer edzeni, fizesse ki a félretett számlákat, vagy hívja fel a mamáját (amit már régóta tervez).

Rakjon rendet Amikor úgy érzi, hogy kicsúszik minden a kezéből, a zűrös környezet csak ront a helyzeten. Rakjon rendet a fiókokban vagy a szekrényben, és máris úgy fogja érezni, visszanyerte az irányítást.

Előbb csökkentse a stresszt Mielőtt nekilát egy húzósabb probléma megoldásához, heverjen le kicsit, igyon egy csésze teát vagy hallgasson kellemes zenét. Ha megszabadul negatív érzelmeitől, megtette az első lépést a felé, hogy hideg fejjel uralja a helyzetet.

Sajátítson el új képességeket Sok mindenre nem lehet hatással, de azt ön dönti el, hogyan bánik az idejével. Válasszon új hobbit, kezdjen el élvezetes tevékenységeket, például kössön vagy kajakozzon.

Szedje listába a teendőit Ha úgy érzi, összecsapnak a feje fölött a hullámok, írjon listát a feladatairól, a vásárlást is beleértve. Aztán készítsen tervet, mit mikor fog megcsinálni, miközben szem előtt tartja, mennyi idő áll rendelkezésére. Nem muszáj egy alkalommal kitakarítani az egész házat, eloszthatja a szobákat a hét folyamán, és az időbeosztás segíteni fog abban, hogy ne csússzon el a határidőkkel.

Éljen a pillanatnak Lehet, hogy a végkimenetel nem önön múlik, egy-egy részfeladatra hatással lehet. Összpontosítson arra, hogy az adott pillanatban jól végezze a dolgát, s ne aggodalmaskodjon a hosszú távú célok miatt.

Buzdítsa magát Ha ösztönzésre vágyik, tartson magának buzdító beszédet. Ilyen optimista üzeneteket mondjon: „Meg fogom oldani”, vagy „Csak pár percre van szükségem, és kitalálom, mit kell csinálni”.

Hitesse el magával, hogy irányít
Az irányítás feltételezése legalább olyan fontos, mint az irányítás maga. Ha például egy szobában lehetőség van a hőmérséklet szabályozására, az emberek jobban viselik a forróságot. Gondoljon olyan apróságokra, amelyekre hatni tud, s ettől részben irányíthatónak érzi a helyzetet, ami viszont növeli az önbizalmát.

Vasaljon egy kicsit
A vasalás nem köti le szellemileg, és azonnal látható eredményt produkál. A gyűrött anyag kisimítása elégedettséggel tölti el, és ez a sikerélmény erőt ad a további feladatokhoz.

Tanulja meg átadni a gyeplőt Szoktassa magát a káoszhoz azzal, hogy olykor lemond az irányításról. Ha általában ön a sofőr, cseréljen helyet partnerével a kocsiban, hagyja, hogy társa fizesse a számlákat vagy készítsen hétvégi terveket az ön belegyezése nélkül. Így könnyebben elfogadja majd, ha nem ön irányít.

Vote it up
229
Tetszett?Szavazzon rá!