Rozmaringos csirke kelbimbóval, édesköménnyel

Vigyünk egy kis színt az ételbe, ezúttal zöldet. Szebb színben látjuk tőle a világot!

Hozzávalók 4 személyre
40 dkg csirkemellfilé 1 evőkanál frissen aprított rozmaring 2 evőkanál olívaolaj só, frissen őrölt bors 1 gerezd fokhagyma 40 dkg konzervzöldbab 40 dkg kelbimbó 2 db édeskömény 8 dkg rukola fehérborecet

Elkészítés
1.
A csíkokra vágott húst összeforgatjuk a rozmaringgal és 1 evőkanál olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és 15 percig állni hagyjuk.

2. A húst egy felforrósított serpenyőben aranybarnára pirítjuk (oldalanként 2-3 perc), majd félretesszük és melegen tartjuk.

3. A maradék olívaolajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, a zöldbabot és az előzőleg leforrázott kelbimbót, és 2-3 perc alatt átmelegítjük.

4. A húst tányérokra porciózzuk, elrendezzük körülötte a babot, a kelbimbót és a vékony csíkokra vágott édesköményt, majd megszórjuk a rukolával, meglocsoljuk a fehérborecettel, és óvatosan összeforgatjuk.

Vote it up
45
Tetszett?Szavazzon rá!