Rozmaringos focaccia

Isteni kenyérillat fog terjengeni a lakásban, még a végén becsengetnek a szomszédok

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg liszt 1 zacskó élesztőpor 1 kiskanál só 1,5 kiskanál cukor 2 dl forró víz 1 evőkanál olívaolaj 2 kiskanál olívaolaj vaj a forma kikenéséhez kukoricaliszt a sütéshez 2 evőkanál friss rozmaring 0,5 kiskanál frissen tört rózsabors só, bors

Elkészítés
1. Összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot. A forró vizet elkeverjük egy evőkanál olívaolajjal, hozzáadjuk a liszthez, és tésztát gyúrunk belőle. (Ha ragadós, adhatunk még hozzá lisztet, ha száraz, vízzel segíthetünk rajta.) A tésztából labdát formázunk, és letakarva 30 percig kelesztjük.

2. Egy sütőformát kivajazunk, és megszórjuk kukoricaliszttel. A tésztát átgyúrjuk, és újabb 10 percig állni hagyjuk. Ezután belisztezett felületen kinyújtjuk, majd a sütőformába tesszük, és a tetejét mutatóujjunkkal benyomkodjuk.

3. Meglocsoljuk a maradék 2 kiskanál olívaolajjal, megszórjuk a rozmaringgal és a rózsaborssal, kissé megsózzuk, borsozzuk, és újabb 30 percig állni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Összekeverünk 1 dl vizet fél evőkanál sóval, és rálocsoljuk a tésztára, majd 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
 

Ismerjen meg további focaccia-recepteket!

Vote it up
262
Tetszett?Szavazzon rá!