Rumos görögdinnye

Bűvöljük meg kicsit a nyár slágerét, hogy még ütősebb legyen!

Sokak szerint a gyümölcsök úgy a legfinomabbak, ahogy vannak. Azonban a mai korban egyesek nem elégednek meg adottságaikkal, és miként a saját testüket is plasztikázzák, a gyümölcsök esetében is némi átalakítást eszközölnének. Ha ön is így érez, itt a recept, hogyan lehet varázsos desszertet készíteni dinnyéből.

Hozzávalók
2 kg görögdinnye 10 dkg cukor 2 evőkanál brandy 2 evőkanál rum

Elkészítés
1. A dinnye tetejét levágjuk és félretesszük.

2. Kivájjuk a gyümölcs húsát, kimagozzuk, kockákra vágjuk, elkeverjük a cukorral, a brandyvel és a rummal, majd a héjába visszakanalazzuk.

3. A levágott tetejével lefedjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
 

A dinnyéből egyébként akár jeges nyalókát is készíthet, sőt talán meglepődik, de grillezheti is. Ha viszont parlagfűallergiában szenved (magyarán szénanáthája van), jobb, ha óvatosan fogyasztja. Idősebbek számára viszont kifejezetten ajánlott a szervezet vízveszteségének pótlására.

Vote it up
187
Tetszett?Szavazzon rá!