Rumos sárgadinnyeleves

Ideális nyári étel ez a kis rummal megbolondított leves, de akár desszertnek is beillik

Akár könnyű nyári ebédek vagy vacsorák első fogása is lehet ez a rummal megbolondított gyümölcsleves.

Hozzávalók
1 db sárgadinnye 12 dkg vaj 20 dkg cukor 1 csipet só 1 csipet őrölt szegfűszeg 1 csipet őrölt szerecsendió 1 csipet őrölt koriandermag (tetszőleges) 5 dl tejszín 0,5 db lime leve 3 dl zsíros tej 0,6 dl rum vagy 4-6 csepp rumaroma 0,5 evőkanál őrölt fahéj 1 marék menta

Elkészítés
1. A sárgadinnye belsejét kivájjuk, felkockázzuk, majd a saját levében teljesen puhára főzzük és krumplinyomóval átpasszírozzuk.

2. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a sót, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a koriandert, majd hozzáöntünk 1 dl tejszínt, és hagyjuk kihűlni.

3. Kézi mixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a lime-lét. Beleöntjük a maradék tejszínt, a tejet és a rum felét, majd alaposan elkeverjük és behűtjük.

4. Tálaláskor a leveshez adjuk a maradék rumot, megszórjuk a fahéjjal, és mentalevelekkel díszítjük.

Vote it up
236
Tetszett?Szavazzon rá!