Akár könnyű nyári ebédek vagy vacsorák első fogása is lehet ez a rummal megbolondított gyümölcsleves.
Hozzávalók
1 db sárgadinnye • 12 dkg vaj • 20 dkg cukor • 1 csipet só • 1 csipet őrölt szegfűszeg • 1 csipet őrölt szerecsendió • 1 csipet őrölt koriandermag (tetszőleges) • 5 dl tejszín • 0,5 db lime leve • 3 dl zsíros tej • 0,6 dl rum vagy 4-6 csepp rumaroma • 0,5 evőkanál őrölt fahéj • 1 marék menta
Elkészítés
1. A sárgadinnye belsejét kivájjuk, felkockázzuk, majd a saját levében teljesen puhára főzzük és krumplinyomóval átpasszírozzuk.
2. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a sót, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a koriandert, majd hozzáöntünk 1 dl tejszínt, és hagyjuk kihűlni.
3. Kézi mixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a lime-lét. Beleöntjük a maradék tejszínt, a tejet és a rum felét, majd alaposan elkeverjük és behűtjük.
4. Tálaláskor a leveshez adjuk a maradék rumot, megszórjuk a fahéjjal, és mentalevelekkel díszítjük.
Hozzászólás