Sárgabarackkal töltött mázas sonka

Mindig izgalmas, amikor találkozik egy gyümölcs és egy hús, ebben az esetben ráadásul igazán vonzó az eredmény

Hozzávalók 4 személyre
1 kg sonka 40 dkg aszalt sárgabarack 3 db narancs héja, reszelve 3 dl narancslé 6 evőkanál citromlé 4 evőkanál brandy (vagy bourbon whiskey) 12 evőkanál méz

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

2. A sonka közepébe egy késsel lyukat vájunk, beletömködünk 6-7 szem sárgabarackot, majd a reszelt gyümölcshéjak felét.

3. A sonka tetején kereszt alakban néhány vágást ejtünk, hőálló edénybe tesszük, és a maradék sárgabarackkal körbeszórjuk.

4. A mézet a narancs- és a citromlével összekeverjük, majd hozzáadjuk a brandyt és a maradék reszelt gyümölcshéjat.

5. A mázzal átkenjük a sonkát, a maradékot a sonka köré öntjük, majd 40 percre a sütőbe tesszük. (A sonkát 10 percenként a mázzal meglocsolgatjuk.) Szeletekre vágva, melegen tálaljuk.

Vote it up
248
Tetszett?Szavazzon rá!